Бившият ГУМ в Г. Оряховица става модерен градски център

Публикувано на пн, 16 Дек. 2019
9641 четения

Бившият ГУМ в Г. Оряховица ще бъде превърнат в модерен градски център. На първия етаж ще има заведения за обществено хранене, а на втория и третия етаж ще бъдат разположени търговски обекти, уточни за “Янтра ДНЕС” бизнесменът Венцислав Стоев, който в края на миналата година придоби имота. Той допълни, че все още се работи по проекта за новия търговски комплекс, който предстои да бъде внесен в Общината. Към него ще има и паркинг за удобство на клиентите. Изграждането му се очаква да започне през пролетта, след като получи одобрение от местната администрация.
Емблематичната сграда в центъра на Г. Оряховица е разположена на парцел от 1674 кв.м и е на три етажа с обща застроена площ от 1530 кв.м. Сградата е на близо 50 г., но по нея не са правени сериозни ремонти, така че се нуждае от обновяване. Продажбата на ГУМ-а не беше изненада за горнооряховци, тъй като още през 2017 г. се заговори за интерес към апетитния имот от страна на местни бизнесмени предвид атрактивното му местоположение в пешеходната зона на площад “Георги Измирлиев”. Обявената цена в конкурса на Общината беше за над 1 млн. лв., а Венцислав Стоев се оказа единственият кандидат. След закупуването на сградата беше направено обследване и започна работа по проекта за обновяването ѝ.
През пролетта на т.г. Стоев придоби и бившата сграда на БНБ в града, построена в началото на 70-те години на миналия век. По същото време са изградени ГУМ-ът и другите основни сгради в центъра на града.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново