Авария пречи на топлоподаването в отделни райони на Велико Търново

Публикувано на пт, 1 Дек. 2023
305 четения

“Топлофикация-ВТ” АД уведомява своите клиенти, че заради възникнали аварии по топлопреносната мрежа има проблем с топлоподаването в отделни райони на града и най-вече в квартал “Бузлуджа”. Сред засегнатите са улиците:  „Христо Донев”, „Деню Чоканов”, „Георги Живков”, „Борис Богданов”, „Иван Сарафов”, „Иларион Драгостинов”, „Георги Измирлиев”, „Филип Симидов”, „Георги Бенковски”, ЦСУ – ДСХ „Венета Ботева“, СУ „Вела Благоева“ и СУ „Георги Раковски“.

„От 14 ноември не можем да възстановим топлоподаването към потребителите в този квартал заради теч по първа и втора магистрали, които минават през жилищния комплекс. Това възпрепятства напълването на трасето“, обясниха от ръководството на ТЕЦ-а.

От дружеството уверяват потребителите, че екипите работят усилено за отстраняване на повредата и в най-скоро време топлоподаването ще бъде възстановено. Допълнително ще бъде оповестена датата, на която ще бъде пуснато парното отопление.

По разпореждане на инж.Александър Димитров, директор на „Топлофикация-ВТ“ АД, на засегнатите абонати ще бъде изплатена неустойка за периода на недоставена топлинна енергия през ноември. Ръководството на “Топлофикация-ВТ” АД поднася своите извинения на потърпевшите абонати за причинените неудобства.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново