Ансамбъл “Филип Кутев” дари средства за украинските бежанци

Публикувано на вт, 12 апр. 2022
139 четения

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” дари средства за украинските бежанци, които намериха подслон на територията на Велико Търново и региона. На 8 април стожерът на българския фолклор ДФА “Филип Кутев” стартира националното си турне с грандиозен концерт в духовната и историческа столица на България.
Преди това от импресарската агенция, организатор на проявата, се свързаха с президента на Ротари клуб – Велико Търново, Венелин Иванов, за да заявят, че част от средствата, събрани от рекламните материали, продавани преди и след концерта, ще бъдат дарени на бежанците. Причината за връзката с РКВТ е високата степен на доверие, която клубът е създал в обществото, както и активната му дейност за подкрепа на пострадалите от войната в Украйна.
350 лева е сумата, която от ансамбъла ще предоставят на ротарианците, а с тях ще бъдат закупени продукти за нуждаещите се.
Припомняме, че Ротари клубът беше сред първите неправителствени организации във Велико Търново, които създадоха организация за помощ на украинските бежанци в непрекъснат контакт с Координационния център към Общината. Отворени бяха два пункта за дарения на дрехи, хранителни продукти, битови и санитарни пособия, играчки и др. Младежите от Ротаракт клуб провеждат и кампанията “Купи и дари” в няколко големи търговски обекта в града.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново