Анкета: Колко ще похарчите за подаръци и за празничната трапеза по Коледа?

Публикувано на ср, 20 Дек. 2017
230 четения

Наталия,
пенсионерка
Вече купихме подаръци за цялата фамилия – 12 човека. Около 300-400 лв. похарчихме. Отделно напазарувахме за празничната маса, различни питиета. Сега отиваме да закупим шампанско. Така че с трапезата разходите ще станат около 1000 лв. Започнахме да пазаруваме преди седмица, но пестим почти цяла година, защото с пенсионерските доходи е трудно.
Симеон, ученик
Гледам да събера колкото се може повече пари. Искам да купя подаръци за всички най-близки хора – моите родители, сестра ми, някои приятели и приятелки. Ще се постарая да отделя около 10-15 лв. на човек.

 

 

Билян Минчев,
пенсионер
Няма пари за такива работи. Аз съм пенсионер, получавам 250 лв. Празникът е ден като всеки друг. По-сиромашки ще я караме, така сме свикнали. Жената се занимава с трапезата. Ще купи нещо от пазара и това е.

 

Георги, пенсионер
Няма на кого да подарявам вече. Ние с бабата у дом, сме двама старци. Преди малко се пазарих с едно момиче на пазара, продава хубав пелин. Чудя се как да излъжа бабата да дадем 12 лв. за една трилитрова тубичка. Трапезата вече не е важна. С тези болести – захар, кръвно, каквото и да сложиш на масата, май все вредно излиза. На другия ден ще се чудиш какви хапчета да вземаш, за да се оправиш.
Цветелина
Ще купя подаръци за най-близките хора – за сина ми, за мъжа ми, за племенниците. Най-много 100 лв. мога да похарча. Още по 100 лв. ще отидат, за да подсигуря трапезата по Коледа и Нова година.

Татяна Касети
Още нищо не сме купували, защото по цял ден сме ангажирани на Коледния базар. Но основните подаръци – тези за децата, вече са под елхата. Дядо Коледа се е погрижил, не знаем как е дошъл, но вече го намерихме. Бюджетът ни е съобразен с нашите доходи, не сме разточителни. По принцип си подаряваме нещо, което след това можем да използваме. За коледната трапеза не пестим. За Бъдни вечер задължително правим постните ястия. За 25 декември приготвяме различни специалитети. Съпругът ми е италианец, така че се наслаждаваме и на италианска кухня.
Трудникова
Специален бюджет за празниците нямаме. Ще бъдем само двамата с моя съпруг. На децата съм купила нещо скромно – по едни чорапки, и това е. На трапезата също няма да има кой знае какво. Със сигурност няма да сложа пуйка, пиле ще е.

 

 

Анкетата подготви Златина ДИМИТРОВА
снимки Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново