Александър Карачолев: „Потенциалът на Велико Търново трябва да се използва пълноценно“

Публикувано на ср, 18 окт. 2023
393 четения

„Велико Търново е изключително интересен град и неговият потенциал в областта на туризма трябва да се използва пълноценно“, смята кандидатът за общински съветник от листата на ПП “Общество за нова България” Александър Карачолев, който има над 20-годишен опит в областта на туризма. Според него добрият туристически продукт е част от инфраструктурата на туризма и е необходимо да се развие цялостна концепция, каквато реално няма. По думите му проблемът трябва да намери решение на национално ниво, но има какво да се подобри и на местно ниво, за да може Велико Търново да се превърне в една от най-притегателните дестинации за посещение от български и чуждестранни туристи.
За себе си Александър Карачолев разказва, че е родом от Асеновград, където завършва средното си образование. След като отбива военната си служба във ВВУ в Шумен, започва активно да работи в сферата на туризма. Притежава две магистърски степени от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ – „Бизнес администрация“ и „Маркетинг“. От 2001 г. управлява хотели и заведения в почти цяла България – София, Пловдив, Слънчев бряг и др. Със съпругата си идват във В. Търново преди 13 г., а от началото на 2011 г. е управител на атракцион „Калоянова крепост“. Има син и дъщеря, които са най-голямата му гордост.
В професионалния си път 40-годишният Александър Карачолев минава по цялата йерархия, преди да достигне до най-високата позиция. „Работил съм като чистач, готвач, бил съм сервитьор, барман. Минал съм по цялата верига и така успях да открия красотата в работата. Имах късмета и честа да достигна до работа в 5-звездни хотели и управлението им и успях да разбера смисъла на туризма. Това ме мотивира да продължа професионалното си развитие“, връща лентата назад Александър Карачолев.
Признание за труда му са наградите „Най-успешен млад мениджър на България“ и „Златен приз за съхраняване на българските традиции“, както и двете грамоти „Успешен мениджър в туризма“, връчени му от Министерството на туризма. Сред отличията е и грамотата „Кавалер на жълтата роза“ на Зона клуб – Велико Търново.
Александър Карачолев е мениджър и съосновател на сдружение „Приказка за България“, което се занимава с възстановки от историята на България и се радват на огромен интерес сред деца и родители. А през 2019 г. заедно с група съмишленици създават Фондация „Ген. Протогеров“, занимаваща се с благотворителна дейност. От тогава до сега са организирали редица събития и инициативи в подкрепа на хора в неравностойно положение, социални услуги, лечебни заведения и др. „Човек не може да помогне на всички хора, но вярвам, че с помощта на фондацията можем да усмихнем поне малка част от тях и да ги направим по-щастливи“, казва Александър Карачолев. Може би това предопределя и решението му да се включи в предизборната кампания, за да бъде полезен на по-голяма част от своите съграждани.
„Смятам, че като човек с опит мога да бъда полезен на великотърновци и да помогна за решаването на проблемите в града и общината“, убеден е Александър Карачолев. Признава, че не се колебае дълго относно това да е част от листата на ПП „Общество за нова България“.
„Обществото има нужда от помощ, но най-вече от това да не му се пречи. Вярвам, че ние сме силно общество и можем сами да намерим верния път и не е необходимо някой да ни насочва как да го направим. Нашата работа е да помогнем за реализирането на идеите на хората и да направим така, че да подобрим условията за живот във Велико Търново и общината“, казва още Александър Карачолев, който е с преференция 103 от листата на ПП „Общество за нова България“, която е с номер 38.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново