Аделина Петрова с награда от международен конкурс за рисунка на Лайънс клубовете

Публикувано на нд, 3 Дек. 2023
136 четения

Аделина Петрова, представител на Лайънс клуб В. Търново Янтар, спечели допълнителната награда от националното ниво на международния конкурс за детски рисунки „Плакат на Мира”. Тя достигна до този етап, след като за втора поредна година стана победител в регионалния кръг на състезанието. Аделина е ученичка в СУ „Емилиян Станев“ във В. Търново и е носител на над 40 награди от различни конкурси.
Надпреварата „Плакат на мира“ се провежда в 80 страни по света и в нея участват деца на възраст от 11 до 13 години. Конкурсът се реализира за 36-та поредна година и по традиция Лайънс клубовете в България организираха такива на местно ниво, като излъчиха финалисти за националния кръг на Lions Clubs Bulgaria – District 130. Темата тази година е “Осмели се да мечтаеш“, а творбите на участниците бяха оценявани от 5-членно жури, което класира на първите места рисунките, успели да пресъздадат мечтите на децата за мирно и красиво бъдеще.
Победител на национално ниво стана Виктория Карагьозова, на първо място бе класирана Екатерина Сиракова, на второ се нареди Йоана Василева, а трета стана Ниляй Мустафова. Координацията и организацията се осъществи с активната дейност на Лайънс Клуб Евридика-Пловдив и националния координатор по проекта Мая Атанасова. Домакини и партньори бяха Общински детски комплекс Пловдив, в чиято зала бе подредена изложбата с творбите на младите таланти.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново