Абсолвентите от Православния факултет получиха дипломите си в храма на ВТУ

Публикувано на вт, 28 Ное. 2023
131 четения

Абсолвентите от Православния богословски факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” получиха дипломите си за завършено висше образование в университетския храм “Свети Евтимий, патриарх Търновски”. Те им бяха връчени от ректора проф. д-р Димитър Димитров в присъствието на проф. д-р Магдалена Легкоступ, декан на ПБФ, и великотърновския митрополит Григорий. Тържественото събитие започна със света литургия, отслужена от отец Марин Маджаров, разказаха от ВТУ.
“За мен е удоволствие, че в деня, в който почитаме св. Теодосий Търновски – учител на св. Евтимий, патриарх Търновски, връчваме дипломите на нашите студенти. За нас е празникя когато виждаме, че студентите ни напредват в живота си, получават своите дипломи и са подготвени за всичко, което им предстои. Православният богословски факултет се наложи не само в страната, но и извън нея. Ние сме много търсени и желани. Великотърновският университет се превърна в своеобразен център на църковните изкуства на Балканите. Имаме чудесно сътрудничество с всички добри школи – гръцката, румънската, сръбската. Мен като ректор ме радва, че Факултетът е стойностен и продължава да изпраща към живота наши възпитаници, които се реализират в най-различни сфери”, каза в приветствието си към абсолвентите проф. Димитров.
“Помнете, че ако към истината прибавим добродетел, към нея въздържанието, търпението, братолюбието и любов, то вие ще бъдете щастливи. Желая ви според това да продължи животът ви и навсякъде да показвате светлината на Христовата любов, чрез познанието за Господ Исус Христос. Бъдете добри и успявайте”, пожела деканът проф. Легкоступ.
Николай ВЕНКОВ
сн. ВТУ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново