Абитуриенти от Лом гостуваха на етнолози историци във ВТУ

Публикувано на вт, 10 мар. 2015
307 четения

Абитуриенти от Лом разгледаха учебната база и се запознаха с възможностите за обучение във Великотърновския университет вчера. Младите хора посетиха музея на ВТУ с идеята да усетят историята и студентския дух на търновската алма матер.   След това видяха и изложбата “Наследството на България – образи и истории”, която  представя най-добрите творби от фотоконкурса на Ателие “История и памет”.
Посещението за зрелостниците беше организирано по инициатива на Центъра за етнология и културна антропология, клуб “Старопрестолни етнолози” и Ателие “История и памет” към катедра “Нова и най-нова история на България” към Историческия факултет. Съдействие на етнолозите и историците от ВТУ са оказали от фондация “Рома – Лом”, която подпомага интегрирането и социалното еманципиране на различни етнически общности у нас.
“Нашата цел е да запознаем учениците с предимствата, които дава модерното висше образование и така да ги мотивираме да инвестират в собственото си бъдеще. Зрелостниците имаха възможност да разговарят лично с водещи преподаватели, студенти и докторанти от различни специалности и курсове. Програмата включва посещение на прекрасната ни спортна база, библиотеката, студентския стол, общежитията, знакови места на старопрестолния град. Искаме те да си представят студентския живот и да работят за постигане на мечтите си”, обясни докторантът Десислава Рангелова от клуб “Старопрестолни етнолози”.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново