9 хил. евро от “Кроношпан” за модерен кабинет в горнооряховска специализирана гимназия

Публикувано на ср, 31 май 2023
437 четения

Иновативен проект, който ще подпомогне обучението в Професионалната гимназия по електротехника и електроника “Михайло Василиевич Ломоносов” в Горна Оряховица, подкрепя “Кроношпан”. С официална церемония в елитната гимназия бе открит модерен специализиран кабинет на стойност 9900 евро. На разположение на учениците в една от най-големите специализирани гимназии в Централна Северна България са 13 компютъра и два 3D принтера, чрез които ще могат да усвояват нови знания и да прилагат на практика придобитите умения. Постигната е договорка и за възпитаници на училището да се проведе производствена практика в завода на дървопреработвателното дружество, като така “Кроношпан” подкрепя и участва в дуалната система на обучение в средното образование.
Проект на училището бе финансиран от фондация “Кроношпан”, която е създадена специално в помощ на иновативни проекти, инициативи и насърчаване на креативното мислене в сферата на образованието и науката.
Лентата на кабинета прерязаха директорът на ПГЕЕ Милена Димитрова заедно с представители на компанията.
След официалната церемония учениците имаха възможност да присъстват на презентация и да разберат повече за философията и мащабите на дружеството, както и за възможностите за развитие, които предлага.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново