66-годишната Гинка Тодорова спечели велосипеда на „Движи се и победи“

Публикувано на нд, 10 юни 2018
243 четения

66-годишната Гинка Тодорова спечели голямата награда l пролетния етап на кампанията „Движи се и победи“. Тя получи велосипед, след като бе изтеглен жребий между 43 туристи, преминали и трите туристически маршрута до хижа „Божур“, Конната база на Арбанаси и парка „Ксилифор“. Кампанията се проведе между 28 април и 2 юни, а в нея участваха 348 деца, ученици и възрастни.

Организаторите  раздадоха още куп награди. В петте възрастови групи победители са Невзат Помаков, Ради Манолов, Никола Иванов, Милчо Пънов и Пенка Донева.  Щастливец се оказа 90-годишният Христо Христов, който спечели две специални награди – за непушач и за най-възрастен участник, преминал и трите маршрута. Най-малките туристи са 4-годишните Ана-Мария Веселинова и Дария Николова, които също получиха награди. Мария Коевска и Свилен Димитров пък спечелиха специалния приз „Семейство“. Имаше и поощрителна награда за 55-годишната Диана Джонгова, вървяла по един маршрут в „Движи се и победи“. За най-масово участие в кампанията награда получи и ОУ „Хр. Ботев“ от В. Търново. Като организатор, Младежкият дом пък награди ученичката Габриела Ангелова за най-активен участник в спортния празник на Ксилифор.

Три училища участваха в „Движи се и победи“, а на 245 души беше измерено кръвното налягане. При 229 от тях то се е оказало в нормални стойности. Организатори на кампанията са РЗИ, Община В. Търново, ТД „Трапезица 1902“ и Младежкият дом. Досега са проведени 34 кампании, в които са участвали почти 18 000 души, от които  393 семейства. Есента ще се проведе вторият етап на „Движи се и победи 2018“.

Вася ТЕРЗИЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново