60 ученици и студенти ще се включат в Хакатона на “Дигитален Търновград”

Публикувано на вт, 14 Ное. 2023
118 четения

60 мотивирани ученици от гимназиален етап на обучение и студенти ще се включат в тридневния Хакатон “Innovate VT”, организиран от Сдружение “Дигитален Търновград”. Той ще се проведе от 15 до 17 ноември в Зала 1 на Регионалното управление на образованието в Стопанския факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, а ментори ще бъдат професионалисти от различни сфери, които ще помагат в работата на участниците.
В раздел “Умен град” ментор ще е Павел Христов, доктор по информатика, началник-отдел “Информационно-техническо обслужване” в Община Велико Търново и преподавател към Факултет “Математика и информатика” на ВТУ. Работил в сферата на графичен и уеб дизайн, системна и мрежова администрация, технически съпорт, асистент-лектор, стажант в Европейския парламент в Брюксел.
В раздел “Образование на бъдещето” на участниците ще помага доц. д-р Ваня Димитрова, директор на институт “Научноизследователска и иновационна дейност” в НВУ “Васил Левски” и съосновател на сдружение “Дигитален Търновград”. Организатор и ментор в няколко хакатона на регионално и национално ниво. С над 15 години опит в бизнеса на различни позиции.
В раздел “Информационни технологии” ментор ще е Невен Боянов, предприемач и преподавател. Започва първия си бизнес още като ученик през 1988 г., а 10 г. по-късно в разгара на дот-ком се присъединява към Интернет стартъп в Калифорния. 5 години по-късно се връща във В. Търново, където помага за създаването и развитието на ИТ общността в региона. Преподава във ВТУ и е учител в училище, а преди около 10 г. създава иновативната образователна платформа Тинузавър, която помага на ученици и студенти да се подготвят по-добре за своите бъдещи професии. В раздел “Финтех” участниците ще работят с Каролина Русева, мениджър управление продажби индивидуално банкиране в Пощенска банка. Нейните умения обхващат управление на проекти, бизнес развитие, директни продажби и лидерство на екипи, като се фокусира върху младите таланти.
В раздел “Зелени технологии” ментор ще е Елица Максимова, която се занимава с изработка на занаятчийски продукти. Тя работи в сферата на алтернативния туризъм и участва в проекти за устойчиво развитие. Преподавател е по пермакултура към Българска пермакултурна асоциация. В раздел “Здравословен живот” с участниците ще работи д-р Калин Василев, основател на една от най-големите здравословни и спортно-любителски организации в България. Ментор и лектор в множество национални и международни форуми. По образование той е доктор по генетика, с интереси в развитието на човешкото здраве, посочват организаторите от Сдружение “Дигитален Търновград”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново