4500 лв. събра благотворителният концерт “От децата на Велико Търново за децата на Велико Търново”

Публикувано на сб, 29 апр. 2023
3859 четения

4500 лв. събра благотворителният концерт “От децата на Велико Търново за децата на Велико Търново”. С тях беше закупена лампа за фототерапия за отделението по неонатология в МОБАЛ. Събитието беше организирано от “Лайънс клуб Велико Търново Янтар” и в него взеха активно участие децата от “Лео клуб Велико Търново Янтар”, танцова школа “Рали”, Junior Band – “СУ Ем. Станев”, Graffiti – НЧ Напредък, Emoji Kids – СУ “Ем. Станев”, Търновче, Александър Момински, Кристина Енчева, Music Sauds и ЕМ Star Dance – СУ “Ем Станев”. Пролетният концерт се състоя на 24 март в Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов”.

Дарената лампа за фототерапия ще бъде разположена в детската стая в отделението по неонатология и ще се използва за лечение на новородени с жълтеница, появила се след раждането. Фотолампата ще се използва приблизително при 30 % от бебетата родени в МОБАЛ.

“Благодаря на “Лайънс клуб Велико Търново Янтар” и на тези малки лъвове, които дариха полезна лампа. От това, което върши човек в своя живот, най-смислено е това, което прави за другите. Особено, когато тези други са непознати и особено, когато тези други са нашите наследници, нашето бъдеще.” Това сподели изпълнителният директор на болница д-р Красимир Попов при посрещането на членовете на клуба в отделението по неонатология. “Хубаво е ние хората да даряваме, да усмихваме децата в нужда, да си помагаме!”, допълни той.
Отдадени на благородната мисия, свързана с помощ на новородените, децата от танцова школа “Рали” и техните родители посетиха отделението по неонатология в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, за да дарят лампата за фототерапия лично. „Идеята за тази кауза се роди заедно с ръководителите на танцова школа „Рали“. Всички участници в големия концерт имат изключително важна роля, за да стигнем ние до тук. Ако не бяха техните добри сърца и голям талант, както и желанието им да помагат и творят добро, нямаше каузата да е действителност.” Това сподели настоящият президент на „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“ Розалина Панова при посещението си в МОБАЛ.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново