368 души поискаха ремонт на няколко улици в Г. Оряховица

Публикувано на вт, 13 Мар. 2018
174 четения

368 жители на Горна Оряховица поискаха местната община да ремонтира ул.“П. Р. Славейков“ в участъка от ул. “П. Цвикев” до пресечката с ул. “Хр. Смирненски” и ул. “Македония”. Особено тревожно е състоянието на тази улица в отсечката от РПУ до хлебозавод “Славянка”. От ремонт се нуждае още ул. “Пенчо Славейков”, по която ежедневно има поток от хора към зоната за отдих в местността “Чуруковец” и хижа “Божур”.

Хората настояват да се реновират още улиците улиците “Марица” и “Мано Тодоров”, за която е нужно и обновяване на хоризонталната маркировка, както и довършване   на тротоарна настилка в участъка около Спортния комплекс на града.

“Това е само малка част от пътната инфраструктура на нашата община, която се нуждае спешно от обновяване. Наред с големите, амбициозни проекти, трябва да се обърне внимание и на малките улици, които ежедневно ни създават проблеми. Наложително е да се започне от някъде. Така всеки обикновен човек от общината и редовен данъкоплатец ще почувства своята значимост, както и загрижеността на местната власт към ежедневните му проблеми”, заяви общинският съветник инж. Павлинка Николова от БСП, която внесе подписката в местния парламент от името на недоволните.

Петте улици бяха едно от предложенията на общинските съветници от БСП за включване в капиталовата програма на Община Горна Оряховица., но мнозинството отхвърли предложението, допълни инж. Николова.

Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново