30 години начален етап на обучение отпразнува СУ “Максим Райкович”

Публикувано на вт, 28 Ное. 2023
35 четения

30 години начален етап на образование отпразнува СУ “Максим Райкович” в Лясковец с концерт в препълнения салон на читалище “Напредък” в града. Учениците от 1 до 4 клас и техните учители се погрижиха за празничната програма, която започна с изпълнения на фанфарния оркестър, танц на мажоретния състав и посрещане знамето на училището. Тържеството продължи с много стихове, песни, танци, сценки, а своите поздрави поднесоха и деца от местните детски градини. В края всички ученици и учители от паралелките в начален етап заедно с директора на училището Даниела Арабаджиева духнаха свещичките на празничната торта.
Арабаджиева поднесе своите поздрави към всички бивши и настоящи ученици, учители и помощен персонал в СУ “Максим Райкович”, а ретроспекция на изминалите десетилетия направи учителят Малина Ангелова. Гост на празника беше и кметът на Лясковец – Васил Христов, който поднесе подаръчен ваучер и поздрави присъстващите. Тържеството уважиха още: зам.-кметът Росица Господинова, дългогодишният директор на училището Николай Кожухаров, който също отправи приветствие, както и много бивши учители в учебното заведение.
За изминалите три десетилетия през СУ “Максим Райкович” са преминали над 1300 ученици от първи до четвърти клас. Сред тях има редица офицери, лекари, учители, служители в системата на МВР, компютърни специалисти, бизнесмени и адвокати, посочиха от училището.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “М. Райкович”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново