Спортен празник „Не нa агресията!“ се проведе в Елена

Публикувано на чт, 12 окт. 2023
103 четения

11 възпитателни мерки на провинили се млади хора за притежание на марихуана и повреждане на общинско имущество е наложила от началото на годината Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Елена. За да е истински ефективна дейността на комисията, се залага голяма роля на превенцията с организиране на събития, какъвто е превърналият се в традиция спортен празник „Не на агресията!“, провеждан в началото на всяка учебна година.
Над 200 ученици от първи до седми клас в петте общински училища огласиха парк „Калето“ и стадион „Чумерна“, впускайки се в разнообразни спортни изяви. За децата от втори, трети и четвърти клас предизвикателство беше отборна игра, която изискваше преодоляване на препятствия, скачане с чувал, стрелба в кош, помощ на пострадал, елементи от ориентиране. От всичките 23 отбора най-бързи и точни бяха “Победа“ от НУ „Иларион Макариополски“, „Момчиловци“ и „Феникс“ от СУ „Иван Момчилов“.
За учениците от пети до седми клас надпреварата изискваше добра ориентация и бързина, с което най-добре се справиха отборите на ОУ „Христо Ботев“ с. Беброво, ОУ „Отец Паисий“ с. Константин и ОбУ „Отец Паисий“ с. Майско.
В същото време стадион „Чумерна“ буквално бе изпълнен с малчугани, които имаха възможността да играят волейбол, народна топка, да пробват уменията си за скок от място, стрелба в кош, спринтово бягане, скачане на въже, както и теглене на въже. За любителите на народните танци, които се оказаха доста, имаше хоротека с аниматор.
За добрата организация на събитието помогнаха активистите от БМЧК Елена, които винаги проявяват ангажираност към прояви на комисията, благотворителни акции, информационни кампании.
В края на спортния празник председателят на МКБППМН и зам-кмет г-жа Десислава Шопова поздрави участниците, награди най-изявените и изрази желание да бъдат заедно само при подобни поводи, а не за налагане на възпитателни мерки.
С подаръчета за всички и почерпка приключи изпълненият с много положителни емоции и спортен хъс следобед, с който младите хора на Елена казаха „Не на агресията!“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново