23-метрова рисунка на екотематика нарисуваха близо 60 горнооряховски деца

Публикувано на ср, 24 апр. 2024
63 четения

23-метрова рисунка нарисуваха деца от Горна Оряховица. Инициативата се провежда за 10-ти път и и е посветена на Международния ден на Земята. В рисуването на най-дългата рисунка взеха участие ученици от ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“ и Клуб „Земята и ние“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие. Инициативата се организира от Младежки дом с подкрепата на Община Горна Оряховица и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
В продължение на час и половина близо 60 деца твориха по темата „Планетата срещу пластмасата“. Тази година в Международният ден на Земята акцентът е за ограничаване на пластмасовите отпадъци. Темата е зададена в глобален мащаб от Световното движение за опазване на околната среда. Малчуганите, които участваха в изработването на най-дългата рисунка са убедени, че трябва да се рециклира, за да се помогне на природата, а след това тя да помогне на хората.
За първи път в инициативата на Младежки дом се присъединява и държавно горско стопанство – Горна Оряховица, което осигури безвъзмездно фиданки червен дъб за участниците и за гражданите. Организаторите от своя страна също изненадаха децата с тематични подаръци – саксии, почва, тор и семена от билки и цветя, които те да засеят и отгледат, заедно със своите съученици и ръководители.
Докато малките художници твориха, настроение със своите песни създаваха младите таланти на Музикална школа „Mamma mia“ с ръководител Емилия Пенчева.
След като децата направиха 23-метровата рисунка, творбата бе закачена на сградата на Младежки дом, за да могат да я видят всички граждани.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново