2,2 млн. лв. ще струва изграждането на Младежки център в Г. Оряховица

Публикувано на вт, 20 Дек. 2022
157 четения

2,2 млн. лв. ще струва изграждането на Младежки център в Г. Оряховица. За тази цел ще се търсят средства по процедурата “Младежки центрове” на Националния план за възстановяване и устойчивост. Според проектното предложение 1,8 млн. лв. се очакват като безвъзмездна финансова помощ, а собственият принос на Община Г. Оряховица ще е 366 660 лв.
Младежкият център за личностно развитие на ученици и младежи ще бъде изграден в една от сградите на бившето СУПЦ. Тя е с площ от 307 кв. м и е функционирала като корпус от Средно училище по приложни изкуства. Намира се във вътрешен двор, но с директен достъп от ул. “Странджа”. Сградата е триетажна с частичен сутерен. Планира се младежкият център да разполага с учебни зали за обучение по чужди езици, екология и информационни технологии. Планира се също да има зали за занимания по музикални, сценични и приложни изкуства, библиотека и кабинети.
Процедурата по плана за възстановяване и развитие предвижда създаване на младежки центрове в големи, но не областни градове на страната. Идеята е да се изградят 10 младежки центъра, като право да кандидатстват имат 23 общини, една от които е Г. Оряховица. Предложението за кандидатстване по процедурата предстои да бъде гласувано на заседанието на местния парламент.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново