20-годишната Ребека от САЩ се окичи с короната на “Мис Фестивал 2015”

Публикувано на пн, 20 юли 2015
378 четения

20-годишната Ребека Ленард се окичи с короната на “Мис Фестивал” по време на традиционния конкурс за екзотични красавици, който се проведе вчера в рамките на 18-ия Международен фолклорен фестивал във Велико Търново. Тя впечатли журито и обра овациите на многобройната публика на басейна на Света гора с динамичен каубойски танц. Лентата и короната на победителката връчи президентът на фестивала Емил Павлов.
Ребека е студентка в университета на щата Илинойс в Чикаго и учи за учителка. Традиционните танци на Щатите, с които чаровната американка се занимава от 15 години, са нейна страст. Тя сподели, че най-много обича да изпълнява полските народни танци. С културата и традициите на тази европейска страна са свързани корените на нейното семейство. “С танца можеш да изразиш в пълнота всички чувства и емоции, затова никога няма да спра да танцувам”, признава Бека.
В конкурса участваха 20 красавици от 8 държави. В 40-градусовия пек те дефилираха в два тура, като показаха своите традиционни национални костюми и фолклор. Петчленно жури с председател президентът на Международния фолклорен фестивал Емил Павлов беше натоварено с нелеката задача на избере най-чаровна участничка във фолклорната фиеста. Помагаха му директорът на фестивала Стилияна Йоргова и директорът на Регионалния исторически музей Иван Църов.
Първа подгласничка на Мис Фестивал стана Гергана Влъчкова от ансамбъл “Балкан” – София. Трета остана Моника Александер Гонзалес от Колумбия. Специална награда получи Джесика Ернандес от Мексико, а Елохан Хиерон от остров Мартиника, която беше и най-малката участничка в конкурса, беше удостоена с титлата “Мис Чар”.
Златина ДИМИТРОВА, сн. Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново