18,7 млн. лв. ще струва изкърпването на част от пътя П. Тръмбеш – Антоново

Публикувано на чт, 17 май 2018
157 четения

18,7 млн. лв. ще струва преасфалтирането на 47 км от третокласния път Полски Тръмбеш – Стражица – Антоново. Това информират от Агенция “Пътна инфраструктура” в отговор на писмото на Георги Георгиев – председател на Инициативния комитет в Ново градище, който миналия месец организира протест с жителите на четири села заради лошата инфраструктура. Сметките показват, че един километър излиза близо 400 000 лв., а посоченият участък е от Полски Тръмбеш до Стражица и границата с област Търговище.
“С това писмо на практика ни отговарят, че няма пари и ремонт не може да бъде направен. Ние не искаме цялостно преасфалтиране, а поне изкърпване на дупките, защото състоянието на пътя е изключително лошо”, заяви Георги Георгиев.
Ремонт на третокласния път не е правен повече от 30 г. или дори частично запълване на дупките. Отделно храстите и крайпътните дървета допълнително затрудняват преминаването на автомобилите. В момента на места пътното платно е широко едва 3 метра и две коли трудно се разминават, оплакаха се местните жители. Те са категорични, че въведената през 2013 г. забрана за преминаване на превозни средства над 12 т категорично не се спазва и тежкотоварните автомобили продължават да минават оттам и допълнително рушат пътната настилка. Няма дори забранителен знак, който да предупреждава тежките машини за ограничението. Заради продължаващия проблем председателят на Инициативния комитет Георги Георгиев е подготвил писмо до директора на АПИ инж. Дончо Атанасов, тъй като досега единственото, което получават, са само устни обещания и никакви конкретни действия.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново