17 двойки повториха брачните си клетви след 50 години брак

Публикувано на нд, 24 Ное. 2019
248 четения

17 двойки сключили брак през 1969 г. подновиха брачните си обети в Деня на християнското семейство в Горна Оряховица. Ритуалът беше извършен от длъжностно лице в присъствието на зам.-кмета на Общината Пламен Мадемов. След като преповториха клетвата, семействата вдигнаха наздравица с чаша шампанско, а след това си спомниха и за първата брачна целувка.
„50 години е много време, не само заради това, че вие сте намерили сродна душа, с която постепенно сте се превърнали в едно цяло. Това са и години на много търпение, много разбирателство, много доброта и подкрепа. След този празничен звън на чашите шампанско, искам да ви пожелая оттук насетне да започнат вашите златни дни на мир, хармония и нека бъдете добър пример и подкрепа за вашите следовници“, заяви Пламен Мадемов. Заместник-кметът връчи поздравителни адреси и цветя на семействата.
По-късно „златните“ двойки вдигнаха наздравица и с кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Пожелавам Ви да продължавате да живеете в съгласие, подкрепа и благоденствие. Предайте мъдростта на децата и внуците си и нека всеки ден в дома ви да има топлина и светлина, а пътят ви занапред да е изпълнен с доверие и обич“, пожела на семействата инж. Добрев.
108 са семейните двойки в община Горна Оряховица, които тази година празнуват златна сватба. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново