10 кандидати за училищни директори са допуснати до следващия етап

Публикувано на пн, 19 февр. 2024
2616 четения

10 са кандидатите за директори на учебни заведения в област Велико Търново, които са допуснати до следващия етап на конкурса, обявен от Регионално управление на образованието в старата столица. Това са Авелин Драганчев, Грета Новакова, Даниела Добрева, Захаринка Неделчева, Искрена Станчева, Калинка Георгиева, Катя Митева Павлова, Мариан Георгиев, Марияна Сиракова-Пенкова и Павлин Витанов. Поради липса на подадени заявления, в 4 от училищата конкурсната процедура се прекратява. Това са ОУ „Васил Левски“ в Леденик, СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол и в община Стражица – ОУ „Св. Климент Охридски“ във Виноград и СУ „Св. Климент Охридски“ в Камен, посочиха от РУО – Велико Търново, като допълниха, че няма недопуснати кандидати до втория етап.
Писменият изпит, под формата на тест, ще се проведе на 27 февруари г. от 09,30 часа в сградата на РУО – Велико Търново, на ул. „Арх. Георги Козаров“ №1, ет.1, зала №1. Кандидатите трябва да се явят и да заемат мястото си в залата не по-късно от 9,15 ч., като е необходимо да носят документ за самоличност, посочват от РУО в старата столица.
Припомняме, че Регионалното управление на образованието във В. Търново обяви конкурс за директори на 11 училища в областта. Единственото учебно заведение сред тях в старата столица е Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Във великотърновска община имаше още две: ОУ „Васил Левски“ в Леденик и ОУ „Христо Ботев“ в Ресен. В община Г. Оряховица училищата, за които бе обявен конкурс са: ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в самия град, ОУ „Отец Паисий“ в Писарево, ОУ „Климент Охридски“ в Драганово и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище. В община Стражица директори се търсяеха за Начално училище „Иван Вазов“ в Царски извор, ОУ „Св. Климент Охридски“ във Виноград и СУ „Св. Климент Охридски“ в Камен, а в Сухиндол – за СУ „Св. Климент Охридски“.
В областта има още 21 учебни заведения, за които не беше обявен конкурс, но това ще стане на следващ етап, след като приключи този. В това число влизат още един Център за лица със специални образователни потребности и едно общежитие, поясни още тогава Розалия Личева, началник на РУО във В. Търново.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново