Звездна актьорска четворка гостува в Горна Оряховица

Публикувано на пт, 12 ян. 2024
158 четения

Звездната актьорска четворка Александър Сано, Луиза Григорова, Башар Рахал и Любомира Башева ще гостува в Г. Оряховица с постановката “Отблизо”. Представлението ще се играе на сцената на читалище “Напредък” на 15 февруари от 18,30 ч. и ще проследи 12 любовни епизода от живота на две жени и двама мъже, свързани от невидимите нишки на страстта и привличането.
Съществува ли любовен четириъгълник? Има ли безрезервна любов? Ние ли избираме да се влюбим, или любовта избира нас? Това са въпросите, на които търси отговор пиесата на Патрик Марбър, режисирана от Антон Угринов. Действието се развива през 90-те години в Лондон. Сюжетът ни разкрива история, в която пътищата на две двойки съдбоносно се пресичат и това не се случва веднъж, а няколко пъти. Един пътен инцидент преобръща живота на героите, които до преди това са смятали дните си за ясни и еднакви. “Отдалеч копнежът на героите по любовта и щастието изглежда красив, трепетен и романтичен, но отблизо може да се окаже твърде жестоко занимание. Пиесата е безпощадна дисекция на любовта, гарнирана с лъжи, изневери, ревност, страст, сълзи и много смях”, посочват от импресарска къща “Вер-ди Арт”.
“Отблизо” (1964 г.) е една от най-успешните съвременни британски пиеси, като печели и петте най-престижни награди за драматургия в САЩ и Англия. През 2004 г. тя е екранизирана в романтичната драма “Closer” с режисьор Майк Никълс, а в главните роли играят Натали Портман, Джулия Робъртс, Клайв Оуен и Джуд Лоу.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново