Захари Бахаров отново във Велико Търново с моноспектакъла “Чамкория”

Публикувано на ср, 21 февр. 2024
303 четения

Популярният български актьор Захари Бахаров ще гостува във В. Търново с моноспектакъла по романа на Милен Русков “Чамкория”. Постановката на режисьора Явор Гърдев ще бъде представена в читалище “Надежда” на 1 април от 19 ч. За ролята си Бахаров бе удостоен с множество награди, сред които и най-престижните – Икар и Аскеер, а други отличия бяха присъдени на екипа за сценография и режисура.
Героят на Русков, в който се превъплъщава Бахаров, е Бае Слави. Той е народен човек, който в смутните времена на 20-те години на миналия век шофира омнибус и прави курсове до Чамкория (сега Боровец). Бае Слави е съпруг и баща на три деца, изплащаш лизинг и чудещ се как да се справи с изхранването на своето семейство. Политическите превратности се вплитат в живота му, осеян с неволи, а в ума му постоянно е хаос от мисли и вълнения.
“Бае Слави няма как да ви остави безразлични. Качете се на омнибуса за Чамкория, за да се върнете назад във времето, да попътувате до стария планински курорт и да чуете лично от шофьора Бае Славе всичко по всички лични и интимни въпроси, всичко по всички семейни и родови въпроси, всичко по всички комшийски, квартални и градски въпроси, всичко по всички балкански, регионални, международни и геополитически въпроси, всичко по всички партийни, политически, военни, дипломатически и държавни въпроси, всичко по всички технически, исторически, природонаучни, автомобилостроителни, естествонаучни, философски, животновъдни, кинематографически, културни и обществени въпроси, както и не на последно място – всичко по всички галактически и вселенски въпроси. Спектакълът съдържа и моменти на словесно откровение, поради което не се препоръчва за лица под 16 години”, посочва в анотацията си за моноспектакъла режисьорът Явор Гърдев.
Постановката е на Театър 199 “Валентин Стойчев”, с продължителност 130 минути и антракт.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново