Яница Стойкова и Илина Лишкова са предложени за национална диплома

Публикувано на ср, 1 авг. 2018
410 четения

Яница Руменова Стойкова и Илина Миленова Лишкова са единствените абитуриенти от област Велико Търново, които са предложени за почетното отличие “Национална диплома”. Отличието е на просветното министерство и се присъжда за постигнат общ успех от дипломата за средно образование Отличен 6,00. Номинираните трябва да имат едно или повече отличия, получени в 11 или в 12 клас, от национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите и изкуствата, състезание в областта на спорта и др., обясни началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева (на снимката).

Яница е възпитаник на Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” в старата столица, където се дипломира с пълно отличие в профил “Немски и английски език”. Тя стана 11-ия носител на наградата „24 май“ за най-изявен абитуриент на Общината и получи левовата равностойност на 1000 евро. В началото на годината ученичката стана победител за България в конкурса на Европейската комисия „Млад преводач“.

Илина завърши Природо-математическата гимназия “Васил Друмев” в профил “Математика с английски език” и също има само шестици в дипломата си. Тя удостоена със сребърна звезда от училището за отличен успех в целият гимназиален етап на обучение.

Двете момичета единствени в областта изкараха по две пълни шестици на държавните зрелостни изпити тази година.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново