Вики Ганчева със сребърно отличие от „Evergreen Fest Sofia”

Публикувано на ср, 21 февр. 2024
154 четения

Деветгодишната талантлива изпълнителка на Студио „Румина” – В. Търново, Виктория Ганчева отново зарадва с отлично представяне в авторитетния национален конкурс „Evergreen Fest”, който се проведе този уикенд в „София Лайв клуб” в столицата.
В първа възрастова група, направление I – „Световни евъргрийни и джаз стандарти”, Вики се представи с вечнозеления хит на Елвис Пресли “Can’t Help Falling In Love With You” – саундтрак от филма „Blue Hawaii” и напълно заслужено получи втора награда. Лично големият български джазмен Васил Петров връчи наградата на гласовитата болярка.
В тази възрастова група, но във второто направление – „Български евъргрийни (песни от български автори)”, до финала бе допуснат и още един „румИнец” – 8-годишният Цанко Сефанов с песента на Боян Иванов „Зеленоокото момиче”. Макар и без награда, финалистът Цанко също се представи много достойно.
В шестото издание на конкурса професионалното жури в състав: Камелия Тодорова, Васил Петров и Светослав Николов трябваше да изслуша над 140 песни – евъргрийни и джаз стандарти, написани до 70-те години на миналия век и издържали изпита на времето, изпяти от деца и младежи на възраст от 5 до 19 години.
„Много се вълнувах, защото трябваше да пея пред Камелия Тодорова, която харесвам , а и в момента дори разучавам нейна песен. Беше силно състезание, имаше конкуренция…Снимах се и взех автографи от Камелия Тодорова и Васил Петров. Щастлива съм за наградата. Смятам, че журито даде справедливи оценки, а най-се радвам, че наградите са еднолично спечелени, а не поделени” – разказа малката певица Вики Ганчева, която вече има завидна музикална биография, въпреки своята крехка възраст. Тя е „Горд член” на Клуб`2022 на талантливите деца на България на Фондация „Д. Бербатов”, а скоро се очакват резултатите и за Клуб`2023, за който номинацията на Вики е приета.
„Този уикенд беше много натоварен за студио „Румина”. С 4 наши момичета представихме България на голям конкурс в Румъния, но духом бяхме в София с Вики и Цанко. Поздравления за нашите прекрасни деца, за младата ни вокална педагожка Милена Димитрова и за нашите всеотдайни родители! Много трудолюбиви и отговорни са всички, затова и имаме добри резултати на конкурсите, в които участваме ” – сподели ръководителят и създател на ДЕС „Румина” – г-жа Румяна Начева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново