Възпитаници на ПГСАГ обраха наградите в международен конкурс

Публикувано на вт, 8 май 2018
805 четения

Възпитаници на ПГ по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов” обраха наградите в Деветия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“ в Хасково. Кристиян Иванов от 11 клас е завоювал голямата награда на патрона на творческия форум Мария Габриел, която е еврокомисар по цифрова икономика и общество. Търновският ученик ще представя страната ни в Европейската седмица на кодирането, която ще се проведе през октомври в Брюксел.

Два златни и четири сребърни медала са спечелили още гимназистите от старата столица. В категория „Рисунка“ златни медалисти са Елица Мучинова и Кристиян Иванов от 11 клас. Ивелина Дечева от 11 клас и Маргарита Ташева от 12 клас са се окичили със среброто. В категория „Колаж“ Йоана Лефтерова и Денимира Гунчева от 11 клас също  имат сребърни отличия. Всички ученици изучават специалност „Интериорен дизайн“. Вдъхновител за участие в конкурса и преподавател на призьорите по специалните предмети е Даниела Петрова.

В международния конкурс в Хасково са участвали 1300 младежи от България и 900 от чужбина -: Русия, Македония, Черна гора, Украйна, Словения, Шри Ланка и други. Ученици от ПГСАГ печелят за втори пореден път голямата награда.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново