В двата университета отварят благотворителни базари

Публикувано на пн, 11 Дек. 2017
193 четения

Коледни благотворителни базари ще подредят възпитаници на Великотърновския университет и НВУ “Васил Левски” в дните преди светлите християнски празници. Събраните средства ще бъдат предоставени на деца в неравностойно социално положение, както и на курсанти, които се нуждаят от помощ.
На 11 и 12 декември ще отвори врати традиционният базар във ВТУ. Щандовете ще бъдат разположени във фоайето на Пети корпус, а на 12 декември – и в Ректората. Сувенирите, които ще се продават, са изработени от деца от социалните заведения в града заедно със студенти от специалностите “Социална педагогика” и “Психология”.
Инициативата е на Сдружение “ЗОВ” и се организира съвместно с висшето училище. Събраните средства ще бъдат предоставени на децата творци, участвали в изработването на артикулите. Те са от центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново и Кризисния център за деца, жертви на трафик в Балван.
Коледният базар във военния университет се открива на 19 декември от 12 часа в Дома на културата. На него курсанти и студенти ще предлагат картички, сувенири и др. изделия. На място ще бъдат събирани и хранителни продукти. Специално за изложението от НВУ са обявили и конкурс за сурвакници, които също ще се продават на щандовете. Комисия ще оцени и класира най-оригинално украсените дрянови клончета, а авторите им ще получат награди. Събраните от базара средства ще бъдат дарени на нуждаещи се курсанти.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново