Теодора Стоянова с Гран при от песенен конкурс

Публикувано на пт, 15 Дек. 2023
189 четения

Теодора Стоянова от В. Търново спечели Гран при от националния онлайн песенен конкурс “Коледен благослов”, организиран от Сдружение “Евтерпани”. В него великотърновката се представи с клип на песента “Обичам те, майко Българийо” (заснет от Ивелин Станев) в категория “Поп”, възрастова група 13-14 години и заслужи единствената награда за видео. Видеоклипът е заснет в парк “Майка България” и на Владишкия мост, като са включени кадри с Царевец, църквата “Св. Димитър” в старата столица, Белоградчишките скали, крепостта “Баба Вида” и други български забележителности. Теди казва, че тази песен ѝ е много любима, защото харесва и обича да изпълнява патриотични песни.
За Теодора това е трето участие в конкурса, като преди 2 години от него тя печели второ място с коледна песен, а миналата година – първо място в същата категория. Талантливата млада изпълнителка е ежегоден лауреат на други конкурси, организирани от сдружението. Неотдавна тя спечели първо място и от предишния – “Нови гласове и песни”, като благодарение на това получи покана за участие в настоящата надпревара.
“Познаваме Теди от 5-годишна. Участва на всички наши конкурси, развива се, пее авторска българска музика и я прославя извън пределите на България”, коментираха от сдружението – организатор.
Преди броени дни осмокласничка в ПЕГ “Проф. д-р Асен Златаров” във В. Търново участва и в конкурса “Звезден сблъсък” в родния си град, където завоюва второ място в категория “Поп” и трето в категория “Песен на роден език”. 14-годишната ученичка се съревновава в оспорваната възрастова група 12-16 години, но успя да пребори конкурентите си. В този конкурс тя участва от 9 години, още от първите му издания.
Вокални педагози на Теодора са Яница Русева и Гергана Стоянова от Центъра за вокално и инструментално обучение “От А до Я”.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново