Театралите от Самоводене с куп награди от прегледа на селските театри в Драганово

Публикувано на пн, 14 май 2018
352 четения

С постановки в три възрастови групи се представиха театралите от Самоводене в Седмия национален преглед на селските театри в Драганово, съобщи секретарят на читалище “Извор 1873” Елка Петрова.

В раздел “Детско-юношески театри” малките таланти са участвали с постановката “Госпожа Министершата”. За участието си в спектакъла Даниел Димов е получил поощрителна награда. Във втората възрастова група младежкият театрален състав “Таланти” се е представил с пиесата “Скъпа Елена Сергеевна”, с която е завоювал наградата за най-добър младежки спектакъл, както и грамота за актьорско майсторство на изпълнителката на Елена Сергеевна Рена Дранкюлева и наградата за най-добър млад актьор на Николай Ганчев.

При най-големите театър “Фантазия” с ръководител Йорданка Самсиева са изиграли постановката “В старо село накрай света”. С трета награда за главна женска роля е отличена Елка Петрова, която се превъплъщава в образа на Мата.

Общо 17 постановки бяха участвали в прегледа в Драганово, а театрални трупи са пристигнали от всички краища на страната. Самодейните състави са били оценявани от жури с председател театроведът Крум Гергицов и членове режисьорът Юри Статков и актьорът Васил Банов.

В Самоводене вече подготвят регионалния празник на театралните колективи “Звездна завеса”, който ще се проведе на 26 и 27 май. Участие в него до този момент са заявили 8 състава.

Весела КЪНЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново