Театър ВЕСЕЛ очаква “Сливи за смет” на съботната си сцена в читалище “Искра”

Публикувано на чт, 1 Дек. 2022
83 четения

В афиша на Куклен театър ВЕСЕЛ на 3 декември – събота, от 11,00 ч. в читалище “Искра” във В. Търново ще гостува спектакълът “Сливи за смет” по българската народна приказка. Заглавието е от репертоара на Държавния куклен театър в Бургас. Постановката е дело на Петър Тодоров и е създадена по идея от едноименната приказка. Музикалната селекция е на Десислава Минчева, а сценографията и куклите – на Ханна Шварц. В спектакъла участва Десислава Минчева.
Юнак обикаля от село на село като предлага сливи срещу смет. Неговата голяма надежда е да намери добра и работна мома за женене. В тази история от миналото можем да се разпознаем и ние, съвременните хора. Оригиналните кукли, декорът и виртуозното изпълнение оформят визията на динамичния спектакъл. На сцената оживяват персонажи, близки до Радичковите, които създателите на спектакъла разбират и обичат.
Проектът “Съботни спектакли за семейна публика” на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община В. Търново и в партньорство с читалище “Искра” в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново