“Театър на колела” ще премине през 13 селища в община Велико Търново

Публикувано на чт, 3 май 2018
216 четения

“Театър на колела” тръгва в община Велико Търново. Идеята е на Народно читалище „Съгласие” в Дебелец и любителския му театър „Харизма класик Ко”. Тя  е финансирана по програма “Изкуство и култура” на Общината за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата.

Проектът цели да възроди и задоволи интереса на  публиката в малките населени места към театралното изкуство. Интерес, с който е възпитана, но в последните години не е имала възможност да му се наслаждава. Малките населени места не са приоритет на професионалните театри. В някои от тях от десетилетия не е стъпвала театрална формация, а нуждата на публиката от ТЕАТЪР е огромна. Общата стойност на проекта „Театър на колела” е 4635 лв, като съфинансирането от Община Велико Търново е 2785 лв.

С комедията „Големанов” на Ст.Л.Костов, режисирана от Милен Иванов, любителският театър ще гостува в 13 населени места от община Велико Търново в периода от май до октомври.

Проекта ангажира и участието на читалищата от общината, които ще станат партньори по проекта. Подкрепят го и са убедени, че той има и бъдещо развитие – размяната на културни продукти между читалищата трябва да стане постоянна практика .

Театър „Харизма класик Ко” има потенциала да достави жадуваното удоволствие ТЕАТЪР. Той е носител на всички възможни награди от международните и националните фестивали на любителските театри, включително и на „Златната камила” Тополовград.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново