Четирима млади актьори и Skiller идват с нов спектакъл във В. Търново

Публикувано на пт, 5 ян. 2024
231 четения

Популярните актьори Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и двукратният световен шампион по бийтбокс Александър Деянов – Skiller гостуват във В. Търново с новия си авторски спектакъл “Неделя сутрин”. Той е своеобразно продължение на комедията “Петък вечер”, която петимата представиха миналото лято в Летния театър на старата столица. Представлението е на 23 февруари от 19 ч. в салона на читалище “Надежда”.
В новата пиеса актьорите отново влизат в различни роли, които пресъздават комични случки, свързващи преживяванията от петък вечерта с неделното пробуждане и се опитват да си отговорят на поредица въпроси. Кога започва неделя сутринта? С последния коктейл и финалния припадък в петък? Или с първите звуци от бормашина, които дълбаят насилствено в мозъка? Защо пропускаме съботния следобед и имаме ли изобщо шанс да го изживеем? Не и ако купонът е бил наистина добър, а ако след петък се събудиш в неделя, значи купонът е бил епичен, разсъждават петимата герои. Те хитро прескачат съботния ден, прехвърляйки се в спокойните води на неделята, където нищо не може да наруши безметежния ход на почивката им, освен… онзи загадъчен, но оставил смущаващи белези, финал на петъчната вечер. Посял зрънцето на съмнението, той пропуква мечтата за спокойствие в почивния ден и превръща неделята в минирано от срамни спомени и догадки поле, разкриват организаторите на събитието от “Artvent”, подчертавайки, че постановката е подходяща за лица над 16 години.
Музиката и цялото озвучаване на спектакъла са на Skiller, режисьор е Ивайло Ненов, автор на текста – Ваня Георгиева, сценограф – Мирела Василева, а хореограф – Александър Манджуков.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново