Старото училище в Горна Липница отново събира творци от целия свят

Публикувано на вт, 31 юли 2018
298 четения

Между 3 и 11 август сградата на бившето училище в Горна Липница ще приюти творци от различни националности, за да създават изкуство заедно, свързани от идеята за творене в нова среда. Темата на тазгодишната арт резиденция “Старото училище” е “Ритуална рЕволюция”.
“Към тази тема вървим стъпка по стъпка, още от създаването на арт резиденцията. Творческата революция в основата си е революция на духа, от която следва политическа, социална, икономическа и културна революция. Хората на творческия дух не са революционери в социално-механичния смисъл на думата. Тяхната революция е несъизмеримо по-радикална, коренна, органична”, споделят създателите на проекта.
Работата на артистите ще бъде организирана на основата на предварително разработени материали, в които ще бъде представена революцията, като артистичен механизъм, насочен към коренна промяна на съществуващия модел на управление.
Тази година в “Старото училище” ще творят автори от България, Аржентина, Франция, Индия, Холандия и Великобритания. Програмата на резиденцията през 2018 г. е изградена на принципа на фестивал (тържество и празнуване) и ще включва събития, свързани с темата “Ритуална рЕволюция”, като пърформанси, концерти, детска школа, кинопрожекции, семинари, срещи, събития сред природата, посещения на културни обекти в региона и др.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново