Шеф Манчев представя книгата си “Мечти и кошмари” във В. Търново

Публикувано на чт, 2 авг. 2018
559 четения

Шеф Иван Манчев, който стана един от любимците на България с участието си в хитови реалити формати, ще представи книгата си “Мечти и кошмари” във Велико Търново. Той ще гостува в града на 11 август от 19,30 часа в арт пространството около ХГ “Борис Денев”
“Мечти и кошмари” е автобиографична книга, в която Иван Манчев откровено говори за ключовите моменти от своя професионален път, които са го превърнали в това, което е днес. Зад кориците са първите му спомени, асоциирани с храна, годините в техникума в Банкя, през които е получавал основите на професионалните си познания, началото на готварската му кариера, натрупването на безценен опит в най-първокласния за своето време хотел в страната ни, първите стъпки в ресторантьорския бизнес, интересни срещи с хората от бранша, изпитанията и предизвикателствата, пред които е изправен при специализациите си в Швейцария, подробности от началото и развитието на работата му по телевизионни формати.
Отделна част е посветена на риалитито “Кошмари в кухнята”, което превърна Иван Манчев в едно от най-разпознаваемите лица в българския ефир. С присъщата си откровеност той разказва за грешките в ресторантьорството, като се позовава най-вече на опита си, натрупан в предаването. Опирайки се на огромните си познания в професията, Манчев дава множество важни препоръки на всички, които работят в бранша или смятат да започнат свой бизнес в тази сфера.
Гост в изданието е шеф-готвачът Анди Цауг, който, с работата си успява да заслужи най-престижното отличие в ресторантьорството – звезда “Мишлен”. Той служи за пример на шеф Манчев и му дава стимул да започне собствения си бизнес, а в “Мечти и кошмари” представя пред читателя своето петстепенно дегустационно меню – висш пилотаж в кулинарното изкуство.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново