С “Коледни сънища” на Театър ВЕСЕЛ Дядо Коледа пристига в читалище “Искра”

Публикувано на чт, 15 Дек. 2022
152 четения

Театър ВЕСЕЛ ще представи спектакъла “Коледни сънища” в събота на 17 декември от 11.00 часа в читалище “Искра” в старата столица. Това е едно от любимите заглавия на малките почитатели на кукленото театрално изкуство в репертоара на кукления театър. Драматизацията е на Елка Баланова, постановката e дело на Веселин Василев, а куклите на Лидия Къркеланова. Студийният звукозапис е дело на Петър Атанасчев. В спектакъла участват актьорите Елка Баланова и Веселин Василев и разбира се, специалният гост – добрият старец Дядо Коледа.
“Коледни сънища” е лиричен спектакъл-приказка за най-ценното – приятелството. Не всеки ден ни се случва да открием истински приятел! След срещата между делфинчето от градския фонтан и снежния човек се заражда едно ново приятелство, родено навръх Коледа! Това е сънят на Тъжния човек, останал сам в празничната нощ. Но когато се появи Думка Сладкодумка, започва истинският празник”, споделя създателят на Театър ВЕСЕЛ Веселин Василев.
Проектът “Съботни спектакли за семейна публика” на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище “Искра” във Велико Търново. За допълнителна информация – 0878 790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново