С парти закриват детската фото школа

Публикувано на пн, 13 Авг. 2018
215 четения

С детско парти и изложба “На щипка” ще бъде закрита детската фото школа, която известният фотограф Марина Чамуркова организира през лятото. Детският празник ще се състои на 15 август от 19.30 часа на пространството около Художествена галерия “Борис Денев”.

В продължение на три последователни уикенда Марина се опита да разкрие тайните на фотографията на три групи с деца на възраст от 8 до 13 години. Общо 18 деца са се включили във фото школата. Всяко от тях по време на изложбата ще бъде представено с три снимки. На всеки от малките фотографи Чамуркова е направила по един портрет, който също ще бъде показан в експозицията.

“Обикаляхме из града и аз ги насочвах да снимат детайли от пейзажа, а не кученца, котенца и тревички, които явно предизвикват у тях спонтанни реакции. Ние, големите, мрънкаме, но на тях не им направи впечатление, че улица “Гурко” е разкопана”, обясни Марина и допълни, че в изложбата дори има поредица от снимки с разкопаната улица.

Най-малкият участник във фото школата е била 8-годишната Цветомила. Тя сподели, че и било много интересно и се е запалила още повече да снима.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново