С огромна торта в ПМГ посрещнаха сребърния медалист от Менделеевата олимпиада

Публикувано на вт, 8 май 2018
5351 четения

Като истински победител беше посрещнат от своите съученици в ПМГ “Васил Друмев” дванадесетокласникът Денислав Станчев. Той се завърна със сребърен медал от Международната Менделеева олимпиада по химия, която се проведе в беларуската столица Минск. Момчетата и момичета от класа на Денко бяха приготвили различни видове сладки, както и голяма фото торта със снимката на грамотата му от Беларус. Младите хора търпеливо изчакаха да свърши часът по математика, по време на който Денислав се явяваше на подготвителна матура, и започнаха да скандират името му. Отличникът се появи развълнуван, а в очите му се четеше голяма изненада.

“Моите съученици ме оставиха без думи. Благодаря им за подкрепата и съпричастността към моя успех”, бяха първите думи на Денислав. Той сподели, че е дал всичко от себе си на олимпиадата, затова успехът му е бил закономерен. Абитуриентът от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” ще учи медицина в София. Сподели, че е решил да остане в България, защото иска да подкрепи развитието на страната ни, допълва той.

На олимпиадата в Минск българските представители са завоювали общо четири отличия – 3 сребърни и един бронзов медали. В 52-о издание на престижния форум т.г. са участвали най-много държави в историята на състезанието – 130 участници от 22 страни. Заслуга за отличната подготовка на младия химик има и неговата учителка Виолета Константинова. Радвам се, че Денислав всява респект и обич сред своите съученици и те решиха да го посрещнат по този начин. Виждат и оценяват неговия труд и постоянство, коментира Константинова.

Преди броени дни стана ясно, че Денислав се е представил отлично на поредната контрола и влиза в представителния отбор на страната за юбилейната световна олимпиада по химия, която тази година ще бъде в Чехия и Словакия. Той предложен от Педагогическия съвет на ПМГ за наградата за най-изявен абитуриент “24 май”, която Община Велико Търново в Деня на българската просвета и култура.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново