С две изложби завършва пленерът за деца “Фото лято”

Публикувано на вт, 7 авг. 2018
274 четения

С две изложби ще бъде поставен финалът на първото издание на пленера за деца “Фото лято” във Велико Търново. С малките почитатели на изкуството работи известният известният фотограф Марина Чамуркова. Малчуганите са на възраст от 8 до 13 години. Те бяха разделени  на три групи и с всяка от тях майсторът на обектива работи по една събота и неделя. Целта й беше да насочи децата да снимат детайли от градския пейзаж.

На 18-те пана пред Факултета по изобразително изкуство вече е подредена първата изложба. В нея всеки малък фотограф се представя с по три работи, които отговарят на изискването Велико Търново да е сниман от нестандартна гледна точка.

Втората изложба ще включва 72 фотографии, разпечатани на листи във формат A4. Те ще бъдат показани в пространството до Художествена галерия “Борис Денев”, защото детският фотографски пленер се провежда в рамките на инициативата “Арт лято”. Откриването на експозицията ще е на 15 август от 19.30 часа. За децата ще има осигурена и почерпка. След експозицията всички снимки ще останат за децата, уточни Марина Чамуркова. Тя иска фотографиите да бъдат като спомен за децата от интересното лято, защото заради съвременните технологии днес вече почти не се проявяват снимки на хартия.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново