Румиeла Маркова и Генади Русев получиха приза „Учител на годината”

Публикувано на нд, 13 май 2018
765 четения

Двама педагози от област В. Търново спечелиха наградата „Учител на годината”. За приза на Синдиката на българските учители тази година се пребориха Румиела Маркова, която е старши учител в търновското СУ „Емилиян Станев”, и директорът на СУ „Николай Катранов” в Свищов Генади Русев.

Още четирима преподаватели от областта са получили специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева. Сред тях са трима педагози от Горна Оряховица – старши учител Мариета Стоянова от ДГ „Пролет”, старши учител Бисерка Желязкова от ДГ „Ален мак” и Йорданка Касабова, директор на ДГ „Елена Грънчарова”. Носител на специалната наградата е и Бисерка Блажева, старши учител в ДГ „Вяра, надежда, любов” в Павликени. Всички номинирани и наградени ще получат и наградата „Неофит Рилски” на просветното министерство.

Над 250 учители от цялата страна са участвали в XXI-ия Национален конкурс „Учител на годината 2018”, а след специална селекция до заключителния етап са били допуснати 74. Церемонията по награждаването на най-добрите педагози се проведе на 11 май, разказа местният лидер на СБУ Антоанета Андреева. Сред официалните гости на тържеството бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на София Йорданка Фандъкова, вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов и др.

Златина ДИМИТРОВА
Сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново