Проекти за над 12 000 лв. по ПУДООС са реализирали училища и детски градини

Публикувано на ср, 20 Дек. 2017
271 четения

Проекти за над 12 000 лв. по програма “ПУДООС” са реализирали учебните заведения в община Велико Търново. С тях са изградени зелени ателиета и класни стаи на открито в три училища и две детски градини, съобщи директорът на общинската дирекция “Образование” Пенка Игнатова.
От “ПУДООС” са отпуснали 2500 лв. на детската градина “Слънце” за превръщането на част от двора в “зелено ателие” за обучение, възпитание, творчество, труд, игра и отмора на малчуганите. Там вече са оформени цветни кътове, за които ще се грижат персоналът заедно с децата и родителите.
Цветен кът за 2160 лв. е оформен и в ДГ “Надежда” в Килифарево. Мястото е оградено, посадени са зелени храсти и плодни дръвчета, монтирани са пързалка, масички и пейки. Оформени са лехи за билки и цветя. През пролетта озеленяването ще бъде довършено, за да могат децата да играят и творят навън.
Алея на познанието за 2500 лв. оформиха в двора на ПМГ “Васил Друмев”. В ОУ “Неофит Рилски” пък направиха “Хвърчаща класна стая”, а отпусната сума е 2473 лв. На 2404 лв. възлиза проектът “Училищна екозона” на ОУ “П. Р. Славейков” в старата столица.
На над 26 000 лв. възлизат отпуснатите средства от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Близо 18 000 лв. е получило ОУ “Бачо Киро” във В. Търново за проекта си “Винаги различни, но винаги заедно”. Още над 8000 са изплатени на ОУ “П. Р. Славейков” в Церова кория за инициативата “С усмивка към миналото – с мечти за бъдещето”.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново