Призови отличия за талантите от „Бест сингърс” в Италия и Несебър

Публикувано на пн, 23 юли 2018
274 четения

С призови отличия се завърнаха отново две от малките певици на вокалния педагог Петя  Кръстева. Теодора  Стоянова и Далия  Гюлай от Велико Търново пребориха конкуренцията на Международния фестивал „Нови гласове и песни” в Несебър. Момичетата са лауреатите на много международни конкурси през тази година, а това е поредното им отлично представяне.

В Несебър са се представили 95 изпълнители (вокални групи, хорови формации, дуети, цигулка, акордеон и солисти в категории класика, поп, фолклор, летен хит, авторска песен) от  България, Русия и Замбия . Конкурсът е част от Фестивал за българска песен в НИМ.

Осемгодишната Теодора се е състезавала в категорията  за авторски песни с „Търновград” по музика и аранжимент на Минко Ламбов , текст – Боряна  Урумова. С блестящото си изпълнение тя е впечатлила международното жури и е спечелила първото място. Тя е грабнала и наградата “Мис костюм” за най-атрактивен сценичен костюм.

Далия Гюлай е на 6 години и се е състезавала в първа възрастова  група. Изпълнила е популярния шлагер “Детски спомен” на Орлин Горанов и Кристина Димитрова, както и  руския хит на Ани Лорак “Огледала”. Тя се е представила артистично и  завладяващо, за което журито я награди със сребърен медал в групата. Това е поредното отличие за нашата малка звездичка от началото на творческия сезон.

За  Теодора юли много успешен и на международната сцена извън България. Тя е участвала в един от най-престижните конкурси за млади изпълнители в Европа – „Eurokid summer” в град Майори, Италия. Поканата за участие е била награда от организаторите на Международния фестивал „Абанико” в София. Във фестивала са се включили млади изпълнители от 8 държави – Италия, България Турция, Узбекистан, Румъния, Литва, Малта, Украйна. Тя се е представила в три категории – авторска песен, световен хит и фолклор. На финала търновката е получила „Специален приз  за цялостно  представяне”, много нови приятелства и  впечатления  от италианската култура.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново