През месец май в Театър ВЕСЕЛ представят класически приказки

Публикувано на чт, 3 май 2018
239 четения

През месец май сцената на театър ВЕСЕЛ приютява куклени герои на едни от най-популярните класически приказки. В салона на читалище „Искра“ във Велико Търново ще гостуват хитови спектакли на театрите от Пловдив, Бургас и Ямбол. Някои от представленията са с почти двайсет години сценичен живот, други – съвсем нови, но всяко от тях продължава да очарова зрителите-почитатели на кукленото театрално изкуство. Спектаклите се играят всяка събота от 11,00 в салона на ул.”Бачо Киро”2. През май децата ще гледат три куклени пиеси.

„Момче и вятър“ е заглавието от афиша на пловдивските актьори, които за пореден път ще очароват със своя талант търновските си почитатели. Спектакълът „Момче и вятър”, по едноименната българска народна приказка, представя историята на бедното, упорито и добро момче.В постановката на ДКТ – Пловдив пред малките зрители оживява приказният свят на магията, на красотата, на коварството и на добротата. Оригинално режисьорско и сценографско решение, красива музика, впечатляваща актьорска игра.

„Котаракът в чизми“ по световноизвестната класическа приказка е един от най-популярните спектакли в репертоара на ДКТ – Бургас. Това е и най-новото заглавие от афиша на морската трупа. „Котаракът в чизми ” e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: „Внимавай да не изпуснеш шанса си!”. Втората: „Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица.” И третата: „Хвани кормилото на живота си в свои ръце!”

„Грозното пате” по приказката на Андерсен е в репертоара на ДКТ – Ямбол от няколко сезона. Представлението е съвременен вариант на класическата приказка. „Грозното пате” оживява пред театралните зрители като спектакъл, разказан с много фантазия и любов. Прекрасната сценография, куклите и необикновеното актьорско присъствие пренасят ценителите на кукления театър в птичия двор – метафора на човешкото общество.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново