Последна изложба за тази година събира трима млади визуални артисти в Клуб “ТаМ”

Публикувано на чт, 1 Дек. 2022
171 четения

Последната изложба по проекта “Бъдеще за КДК”, свързан със социализиране на архива на бившия Клуб на дейците на културата във В. Търново, събира творчеството на трима млади визуални артисти, които се включиха в програмата на Клуб “ТаМ” чрез отворена покана. Женя Калева, Калин Михов и Момчил Енчев бяха избрани от общо 11 кандидати от жури в състав Мартина Йорданова, куратор в Националната галерия и на програмата “Бъдеще за КДК”; Ларс Нордби, визуален артист и културен мениджър, и Радостин Седевчев, визуален артист, преподавател в Национална художествена академия и участник в резидентната програма “Бъдеще за КДК”.
Експозицията, която ще може да бъде видяна на 3 декември в Клуб “ТаМ”, интерпретира архивите на КДК през погледа на младите артисти. Авторите изследват различната форма и реалност, в която се сътворяват култура и изкуство по времето на КДК. Протоколи, входяща и изходяща поща, заповеди и молби от архива провокират търсене на отговори за нормата в творческата дейност и нейното преизпълнение, свързваща роля на КДК и телефонът като неин символ; членството в една културна институция и клубната карта като разграничаващ елемент, посочват организаторите на изложбата.
Артистичната програма се изпълнява в рамките на проект “Бъдеще за КДК”, който се реализира с подкрепата на Национален фонд “Култура”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново