Пореден успех за младите предприемачи от Гимназията по туризъм

Публикувано на пн, 6 авг. 2018
211 четения

Вече 4 години ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново е единственото училище от България, което се състезава с близо 5000 училища от цял свят в състезанието School Enterprise Challenge. Състезанието се провежда всяка година от март до октомври и в него участват млади предприемачи от над 190 държави.

През 2015 г. Гимназията по туризъм завоюва наградата за регион Източна Европа и Близкия Изток и получи правото да се нарече „Училище на млади предприемачи“. През 2016 г. Поля Петрова-Янкова, учител по английски език, бе избрана да бъде в борда на учителите-консултанти, а Деян Христов, ученик от специалността „Организация на туризма и свободното време“, бе член на екипа от ученици-консултанти от петте континента. Те са единствените представители от България в консултантския екип на световното състезание по предприемачество.

Постигнатите успехи мотивират екипа от учители и ученици. Дарителски кампании; предприемачески продукт, представящ търновските традиции и обичаи; творчески работилници – много са дейностите на бъдещите професионалисти в туризма.

Кампанията на състезанието, по традиция, включва разнообразни инициативи. Всяко участие на младите хора е оценявано от международната комисия.

И тази година участието на учениците от Гимназията по туризъм стартира с успех. Поредното признание за предприемаческия дух, знанията и уменията си, възпитаниците на най-голямата професионална гимназия от Великотърновска област завоюваха във фото-мини състезанието “Световен ден на уменията на младите хора”.

„Горди са от постигнатото, защото осъзнават отговорността, че представят България, Велико Търново, училището си и себе си“, това споделя координаторът на проекта Люба Диманова, учител по английски език.

Успехът да е с тях на финала на световното състезание по предприемачество.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново