Показват творби на ученици от гимназията “Тревненска школа”

Публикувано на ср, 18 апр. 2018
453 четения

Експозиция на Националната гимназия за приложни изкуства “Тревненска школа” ще бъде подредена в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” във Велико Търново. В нея са включени над 200 творби, предимно дипломни работи на възпитаници на училището, които са от специалностите “Интериорен дизайн”, “Художествена дърворезба” и “Иконопис”.
“Училището съхранява и развива традициите на тревненската възрожденска иконописна и дърворезбарска школа, като дава професионална подготовка на ученици от цялата страна. Гимназията разполага с отлична материална и техническа база. Това дава възможност за обучение с най-съвременните за момента технологии в областта на 3D моделирането. Училището разполага с обширни ателиета, работилници и кабинети, модерно оборудвани класни стаи, уникална библиотека, художествена галерия, арт магазин, както и собствено общежитие”, заяви директорът на гимназията Орфей Миндов.
Експозицията във Велико Търново ще бъде открита в четвъртък от 18.00 часа. До сега тя е показвана в Руския културно-информационен център в София и в Българския културен център във Варшава, уточни Миндов.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново