Поетеса дарява 285 лв. от продажба на стихосбирката си на дете с диабет

Публикувано на ср, 19 Дек. 2018
518 четения

Великотърновската поетеса Райна Недялкова дарява 285 лв. от продажба на последната си стихосбирка “Стъклени души” на дете с диабет. Тя представи книгата се в търновски клуб миналата вечер.
Още преди няколко месеца поетесата обяви шестата си “рожбичка”, както тя нарича своите поетични сборници, и заяви, че ще продава благотворително книгите си. Самата Райна е диабетичка от дълги години, но отскоро регулира кръвната си захар с инсулинова помпа и се чувства добре. Сега парите от продажбата на книгата ще бъдат преведени по сметката на Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в Роман, където има болно от диабет дете.
Може би е съвпадение, но точно преди три години на същия ден Райна представи четвъртата си книга “Недоизказано”. Тогава тя обяви, че няма да спре дотук, защото има още какво да каже на хората. И след това се “роди” петата ѝ творба “Промълвила тишина”.
Хубаво е, когато човек сбъдва мечтите си, твърди Райна. Но за целта трябва силно да вярва в тях и да има истински приятели до себе си. А поетесата ги има, те са повярвали в нея и са ѝ помогнали да издаде книгите си.
Зная, че всеки има кътче доброта в душата си и би откликнал за помощ на нуждаещ се. Понякога е нужно много мъничко, за да усетим, че тя е жива и ни е необходима, за да се пречистим и продължим напред, споделя поетесата. Тя допълни, че се чувства много щастлива от приза “Добро сърце”, връчен ѝ от ДЕС “Румина”.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново