Писателят Стефан Митев представи новия си сборник с афоризми в Първомайци

Публикувано на пн, 29 ян. 2024
102 четения

Писателят Стефан Митев направи премиера на новия си сборник с афоризми “Незатишие” в изложбената зала на НЧ “Иван Вазов” в Първомайци. Книгата бе представена от Теодора Миновска, секретар на читалището, а срещата привлече много почитатели, приятели и колеги на автора от Арт клуб “Гайтани” към библиотеката в културната институция и Литературен клуб “Асен Разцветников” при НЧ “Напредък” в Г. Оряховица.
“Афоризмите винаги са се радвали на огромен интерес от четящата публика. Те са произведения на границата между философия и литература и са пробен камък за високо литературно майсторство. Афоризмите на Стефан Митев изненадват с изящен български език, острота на мисълта, свежо чувство за хумор, ирония и самоирония. Авторът разкрива своите наблюдения върху политическата действителност, живота на малките хора, отношенията между мъжа и жената, между родителя и детето и много други”, посочи в представянето на твореца Миновска.
Авторът получи поздравления от Галина Москова, председател на Литературен клуб “Асен Разцветников”, а специални гости на представянето бяха още председателят на НЧ “Иван Вазов” в Първомайци Мария Велева, а от Плевен Иван Антонов, председател на Международно творческо сдружение “Сцена на духовността”, и поетът Иван Атанасов, председател на творческо сдружение “Кайлъка”. Поздрав към присъстващите отправиха дует “Ръченичковци” – Евгени Иванов и Стефан Митев, с най-новата им творба – българска ръченица, разказа Миновска.
Николай ВЕНКОВ
сн. НЧ “Иван Вазов”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново