От класика до фолклор звучат в спектакъла “Надежда и приятели”

Публикувано на чт, 14 Дек. 2017
423 четения

От класика до фолклор ще звучат в Коледния концерт на читалище “Надежда” във Велико Търново, който ще се проведе на 14 декември от 18 часа в големия салон. В спектакъла под наслов “Надежда и приятели” на сцената ще излязат смесен хор “Кантилена” при читалище “Искра” и домакините от камерен хор “Царевград”. В програмата ще участват и младите таланти от Вокалната школа “От До до Я” с ръководител Яница Русева, фолклорният състав “Алегрия” и танцовите групи към “Надежда”.
В рамките на концерта ще бъде подредена и изложбата “Сръчните ръце на малки и големи”. Тя представя творения на Клуба по изобразително изкуство към читалището и изделията на приложниците от Клуба по битова култура, които тази година отпразнуваха своята 30-годишнина.
С концерта тази вечер започват коледните инициативи на читалището. На 15 декември от 15 часа в библиотеката ще отвори врата Детската коледна работилница. Тя е продължение на проекта “Помощник на библиотекаря”, който беше реализиран през лятото. “Децата, които се включиха в летния проект, сега ще се съберат отново, за да почетат коледни стихотворения и да чуят коледни песнички. Те ще майсторят заедно и украшения, за които сме осигурили материали. За малчуганите има още много изненади и подаръци, предоставени от издателства и книжарници”, разказа секретарят на читалището Магдалена Костадинова.
На 20 декември от 16 часа в репетиционната зала ще се проведе среща с младия български писател Радослав Гизгинджиев. Той е завършил кинорежисура в класа на Дочо Боджаков и българска филология във Великотърновския университет.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново