НВУ обяви втори прием за курсанти и студенти

Публикувано на чт, 9 Авг. 2018
384 четения

Втори прием на курсанти за учебната 2018/2019 г. обяви Националният военен университет “Васил Левски” във Велико Търново. След първия прием бяха попълнени над 70 на сто от отпуснатите по държавна поръчка 224 места за бъдещи офицери. Сега незаетите места за курсанти са около 60.

Новоприетите първокурсници ще се обучават в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” по общо седем специализации. Сред тях са “Войски за ЯХБЗ и екология”, “Полева артилерия”, “Противовъздушна отбрана на войските”, “Артилерийско инструментално разузнаване”, “Зенитно-ракетни войски”, “Радиотехнически войски” и “Летец пилот”.

Броят на свободните места по специализации да бъде публикуван

на сайта на университета до 7 септември.

Документи за участие в конкурса ще се приемат от 20 август до 7 септември. Конкурсните изпити, тестове и прегледи ще се проведат в периода от 10 до 14 септември, съобщават от НВУ.

Продължава приемът и на студенти във вуза, като свободните места са около 30. Във факултет „Общовойскови” във Велико Търново има една непопълнена бройка за задочната форма на обучение в специалност „Защита на населението и инфраструктурата” и две в редовната форма за „Индустриален мениджмънт”.

Факултет „Авиационен” в Долна Митрополия може да приеме двама студенти за „Авиационна техника и технологии” в редовно обучение.

Най-много свободни места има във факултета в Шумен, които са основно в специалностите „Комуникационна техника и технологии”, „Компютърни системи и технологии” в двете форми на обучение и задочно за „Компютърни технологии за проектиране”.

Незаетите места се попълват от кандидатите по низходящ ред на бала им и по реда на посочените от тях специалности. Записването продължава.

Златина ДИМИТРОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново