Николаос Цитиридис гостува в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“

Публикувано на вт, 1 май 2018
280 четения

bty

Поводът за гостуването на журналиста, спечелил наградата за млад журналист “Валя Крушкина – журналистика за хората“, е инициативата „Журналисти в училище“.

За трета поредна година Гимназията по туризъм е единственото училище от Велико Търново, което е сред одобрените кандидати. „Журналисти в училище” е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина”, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Петото юбилейно издание на инициативата  е с акцент върху  повишаването на медийната грамотност сред подрастващите.

Срещата с Николаос Цитиридис /OFFnews/ стартира с образователното филмче „Фалшивите новини и как да ги разпознаваме“.

И започнаха въпроси, последвани от отговори и много усмивки.  Световни новини; бъдеще на Евросъюза; чалгата; жълтите вестници; цензурата; авторското право; заплахите; корупцията; артист-журналист и връзката между тях; как отмаря –  това бяха част от въпросите, зададени от учениците на Гимназията по туризъм.

И като че ли, този разговор се превърна и в урок по родолюбие. „В България нищо не  може да спре кадърните. Сигурно ще имате пречки, но в България всичко може да направите. Вкарвайте във всяко нещо мисъл и ще го направите. Искаш ли да направиш нещо, ще го направиш. България е супер! България е върха!“ – така отговори Цитиридис на „Защо не в чужбина?“.

Кога ще е следващата среща? Дали в някой час, в който Николаос Цитиридис ще е учител, предстоят уточнения. Със сигурност, обаче, ще е на представление на Стендъп комедия на Комеди Клуб София.

Кандидатурата на училището е дело на младшите посланици на Европейския парламент по Програмата за училища посланици, под ръководството на инж. Славка Проданова.

На срещата с Николаос Цитиридис,  учениците на Гимназията по туризъм бяха поканили и студенти  от специалност „Право“ и „Туризъм“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново